Artiklar

Bättre föryngring med högre överlevnad

Mer robusta rotsystem med fler finrötter. Arevo arGrow är produkten som hjälper skogsägare att ta hand om sina plantor på bästa sätt och som ger dem den bästa starten på ett långt och livskraftigt liv.

Arevo arGrow är ett resultat av banbrytande forskning från Umeå. Det handlar om ett granulat som ger plantorna bättre förutsättningar att ta upp näring och vatten. Det gör att de blir bättre rustade och mer livskraftiga.

Skogsvårdsentreprenören Johan Gotthardsson driver ett skogsvårdsföretag i Umeå. Han har hjälpt skogsägare att plantera med arGrow sedan 2018. Erfarenheterna är mycket positiva.

Skärmavbild 2024-02-04 kl. 20.51.19

– Vi tycker att det fungerar väldigt bra. Det blir en bättre föryngring med högre överlevnad. Och det växer snabbare, säger han.

Att plantera med Arevo arGrow är enkelt. Granulatet tillförs vid planteringen, med hjälp av ett vanligt planteringsrör som utrustas med en doseringsfunktion. Det går också att använda en handdoserare.

Torgny Näsholm är grundare och utvecklingschef på Arevo, företaget bakom arGrow. Han säger att grunden till produkten är allt annat än ny.

AREVO_pressbilder6034_Torgny_lo_1_1

– Det grundar sig i ett organiskt ämne som heter arginin. Den finns i marken redan från början. Vi har upptäckt att vi kan använda argininet för att få fart på rötterna. På så sätt hjälper vi plantan att komma åt vatten och näring som finns i marken.

Arevo arGrow bidrar också till god jordhälsa. Produkten är varsam mot mikrolivet i marken och plantans tillväxt stimuleras med minimal miljöpåverkan.

– Med små medel, och utan att egentligen förändra något i marken hjälper man plantorna att klara sig i den nya miljön och man uppnår därmed något långsiktigt, säger han.

Över 90 miljoner plantor har planterats med Arevo arGrow. Dessutom har över 500 miljoner plantor odlats i plantskola.

Vill du lära dig mer? Här hittar du mer kunskap och inspiration

Är du intresserad av att köpa Arevo arGrow? Här hittar du produktinformation och återförsäljare

 


Vill du köpa arGrow?

Hitta den återförsäljare som passar dig bäst eller kontakta oss direkt.

Beställ