Ledigt jobb

Kemist

Brinner du för grön kemi och att hitta lösningar för att eliminera användningen av skadliga kemikalier inom växtodlingen? Arevo söker en skicklig kemist till vårt forsknings- och utvecklingsteam. I rollen kommer du vara del i att utveckla banbrytande, miljövänlig växtnäring som kan bidra till att mer hållbara odlingsmetoder.

I rollen ingår utveckling av nya och befintliga produkter, småskalig produktion av nya formuleringar i labbmiljö, övervakning av produktkvalitet, samt analys av både råvaror och färdiga produkter. Du assisterar vid utbildning av F&U-teamet och vid certifiering av produkter. Du stödjer också vårt produktionsteam vid uppskalning av produktion av nya formuleringar.

Du arbetar i ett tvärfunktionellt team och trivs med att både jobba självständigt och i grupp. Du är välorganiserad och har förmåga att upprätthålla korrekta register över experimentella data och resultat. Du är nyfiken och gillar att hålla dig uppdaterad på vetenskaplig litteratur och branschtrender.

Är du den vi söker efter?

Arevo är en växande organisation och vi tror därför att du känner starkt för vårt syfte och motiveras av att bryta ny mark för att utveckla både din egen roll och företagets verksamhet. Du har stark drivkraft och förmåga att leda utveckling i högt tempo. 

Kvalifikationer:
  • Magisterexamen i kemi eller relaterat område.
  • Minst 5 års tidigare erfarenhet av jordbrukskemi eller relaterad industri.
  • Kunskaper om organo-mineralisk interaktion, fosfatkemi, metallkemi, aminosyraegenskaper.
  • Kunskaper i standard labbteknik och instrumentering. Goda analytiska färdigheter (särskilt spektroskopiska metoder) krävs.
  • Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga.
  • Förmåga att arbeta självständigt och hantera flera projekt samtidigt.
  • Förmåga att hantera komplexa problemlösningar och "hands on"-attityd.
  • Behärskar engelska och/eller svenska flytande, vilja att lära sig svenska ses som meriterande.

Arevo erbjuder

Hos Arevo får du vara med och utveckla affärer i en internationell kontext och samtidigt bidra till hållbar tillväxt på riktigt. Vi är ett växande företag med inkluderande atmosfär, där dina tankar och idéer kan få stort genomslag. Arevo erbjuder varierade och utmanande arbetsuppgifter samt stort eget ansvar och du har stor möjlighet att utvecklas inom företaget.

Arevo håller till i moderna och ljusa lokaler strax utanför Umeå. Vid behov ges möjligheter att arbeta på distans del av tiden.


Arbetsplats: Flexibelt
Omfattning: Heltid
Nivå på tjänsten: Erfaren