Ledigt jobb

Senior växtpatolog/växtmikrobiolog

Brinner du för hållbar växtodling och naturliga processer såsom nyttiga jordmikrober? Arevo söker en person med bakgrund inom området jord-/växtmikrobiologi eller fytopatologi till vårt forsknings- och utvecklingsteam. I rollen kommer du ha möjlighet att utveckla banbrytande, miljövänlig växtnäring som kan bidra till mer hållbara odlingsmetoder.

I rollen ingår att bygga upp en mikrobiell testplattform på Arevo, där du testar våra teknologier med fokus på mikrobiell prestanda och växtutveckling/produktivitet. Du ansvarar för att utvärdera prestandan hos Arevos teknologi med fokus på växtskydd. Du jobbar tillsammans med resten av vårt tvärvetenskapliga F&U-team för att stödja utveckling av nya och befintliga produkter. Vi söker dig som både trivs i team och vid självständigt arbete. Du är organiserad och har förmåga att upprätthålla korrekta register över experimentella data och resultat. Du är nyfiken och vill hålla dig uppdaterad på vetenskaplig litteratur och branschtrender.

Kvalifikationer:
  • Magisterexamen i agronomi, mikrobiologi, växtpatologi eller liknande.
  • Minst 5 års erfarenhet av industriell forskning inom interaktion växt-mikroorganism, tillväxtfrämjande mikroorganismer, växtpatogener och etablering av växtpatosystem.
  • Kunskap i standard labbtekniker och instrumentering för mikrobiologi.
  • Kunskap om biosäkerhet och aseptiska tekniker krävs samt efterlevnad av GLP.
  • Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga.
  • Förmåga att arbeta självständigt och hantera flera projekt samtidigt.
  • Förmåga att hantera komplexa problemlösningar och en "hands on"-attityd.
  • Behärskar engelska och/eller svenska flytande, vilja att lära sig svenska ses som meriterande.

Arevo erbjuder

Hos Arevo får du vara med och utveckla affärer i en internationell kontext och samtidigt bidra till hållbar tillväxt på riktigt. Vi är ett växande företag med inkluderande atmosfär, där dina tankar och idéer kan få stort genomslag. Arevo erbjuder varierade och utmanande arbetsuppgifter samt stort eget ansvar och du har stor möjlighet att utvecklas inom företaget.

Arevo håller till i moderna och ljusa lokaler strax utanför Umeå. Vid behov ges möjligheter att arbeta på distans del av tiden.


Arbetsplats: Umeå
Omfattning: Heltid
Nivå på tjänsten: Erfaren